Thursday, October 4, 2007

19ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ),

Βόλος 04/09/2007 ΣυνεδρΚερκ/07/2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορίες: Κ. Βολιώτης 6977-686838

Στο όμορφο νησί της Κέρκυρας αρχίζει αύριο Παρασκευή 5/10/07, στις 5 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, το 19ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), στο οποίο συνδιοργανώτρια είναι η ΚΕΔΚΕ.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι:

«Κλιματικές Αλλαγές. Τοπικές Προτάσεις και Λύσεις»

Το συνέδριο αυτό έχει την πρωτοτυπία ότι θα αναζητήσει συμπεριφορές και τρόπους συμμετοχής των απλών πολιτών και φορέων στην πλανητική προσπάθεια, η οποία δυστυχώς δεν είναι ομόθυμη, για την αντιμετώπιση του επερχόμενου κινδύνου, για την ζωή του πλανήτη, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Στην Τιμητική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συμμετέχουν: ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Στ. Καλογιάννης ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ε. Μπαλτάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γεν. Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. κ. Βασίλης Κορομάντζος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γιώργος Χονδρογιάννης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας κ. Γιάννης Σπίγγος, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας κα Σοφία Λίβερη και ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Δημήτριος Τσουγκαράκης

Διακεκριμένοι εισηγητές θα αναπτύξουν τα επιμέρους θέματα του Συνεδρίου. Μεταξύ αυτών ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Στ. Καλογιάννης ο τ. Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Ηλίας Ευθυμιόπουλος, η Σύμβουλος Επικρατείας κα Μ. Καραμανώφ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΚΕ κ. Γιώργος Κοτρωνιάς κ.α. Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ 6 Οκτωβρίου, συναυλία με τον Ορφέα Περίδη και τη Γεωργία Νταγάκη, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.
Το θέμα του Συνεδρίου είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και σημαντικό και για το λόγο αυτό υπάρχει ήδη μεγάλη εκδήλωση συμμετοχών από φορείς και πολίτες

Η ΕΠΤΑΜΕΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

H Οικολογική κίνηση Σερρών συμμετέχει με την Πρόεδρο κ Αννα Αλευρά και τον Ταμία Γ Γεωργιάδη

No comments: